Hypercal tinctuur

Zo, het was even wat werk, maar de sponsorartikelen zijn klaar.
Voor TREC Twello kleine flesjes hypercal voor in de goodybags en voor de wedstrijddag van Shetlander Menritten twee setjes voor op de prijzentafel, bestaande uit iets grotere flesjes hypercal, de gedrukte versie van mijn e-book en een kortingsbon voor een consult.
Uiteraard zit er een mooie bijsluiter bij de hypercal maar ik had beloofd er hier ook iets meer over te vertellen.

Hypercal is een tinctruur gemaakt van hypericum tinctuur en calendula tinctuur. Zowel hypericum perforatum (Stint-Janskruid) als calendula officinalis (goudsbloem) zijn planten die al eeuwen lang ingezet worden bij de behandeling van wonden. Ook als homeopathische verdunning worden deze twee middelen veelvuldig ingezet om het lichaam te stimuleren wonden te dichten en hypericum heeft daarbij ook sterk pijnstillende werking, met name in zenuwrijk gebied en bij puntwonden (wat dit middel dus ook heel behulpzaam maakt bij bijv. tandkundige ingrepen).

Maar beide planten hebben naast deze geneeskrachtige werking ook ontsmettende eigenschappen en dat maakt dat hypercal ook wel de ‘homeopathische jodium’ genoemd wordt. Homeopathie is het eigenlijk niet omdat hypercal een tinctuur (dus fytotherapie) is en geen homeopathische verdunning, maar hoe je het ook wilt noemen, het blijft een geweldig alternatief voor jodium of acederm. Juist vandwege de genezende eigenschappen van beide planten werkt het eigenlijk beter dan jodium of acederm, meeste chemische ontsmetters tasten namelijk de nieuwgevormde cellen langs de wondranden aan, waardoor genezing vaak juist wat langer duurt. Hypercal ontsmet maar stimuleert juist de genezing en voorkomt in de meeste gevallen ook de vorming van wild vlees of extreem littekenweefsel.

Hypercal kan gebruikt worden bij de behandeling van alle soorten wonden zoals schaaf- bijt- en snijwonden, operatiewonden, oppervlakkige brandwonden en blaren, maar ook bij mondzweertjes, aften en tandvleesontstekingen of na extractie van tanden of kiezen. Hypercal werkt ook jeukstillend bij steken van insecten of kwallen en bij waterpokken.

Hypercal gebruik je door 10 druppels op te lossen in 100 ml. gekookt en afgekoeld water (mineraalwater mag ook). Met deze verdunning kun je deppen met bijv. een wattenschijfje gedrenkt in de verdunning of je weekt een verbandgaasje in hypercal en brengt dat op de wond aan. Bij wondjes in de mond kun je spoelen en weer uitspugen (doorslikken kan niet echt kwaad maar wordt niet geadviseerd). Doe je de verdunning in een sprayflesje dan heb je een super wondspray en je kunt hypercal eventueel toevoegen aan een neutrale zalf of creme (witte uiercreme bijv.) om een wondzalf te maken.Hypercal-verdunning prikt niet (puur of sterkere verdunning wel een beetje want de tinctuur is wel op basis van alcohol) en is in principe alleen voor uitwendig gebruik.

Tijdens de wedstrijddag van Shetlander Menritten in Ugchelen ben ik aanwezig met een stand en heb ik flesjes hypercal en m’n boek (waar de kortingskaart ook standaard bij zit) bij me voor de verkoop dus wil je dit graag in huis of op stal hebben, kom dan gezellig even langs.

Ben je geïnteresseerd in meer homeopathische EHBO-oplossingen die je zelf kunt toepassen? Meld je dan aan voor de cursus Homeopathische EHBO voor Dieren via mail@francisdierenhomeopathie dan houd ik je op de hoogte van cursusdata later dit jaar. Ook EHBO-cursus bij jou op stal gaat tot de mogelijkheden behoren. En uiteraard zit er ook een flesje hypercal in de EHBO-kit die je na deze cursus mee naar huis krijgt.