Klanten vertellen

Door meerderen medische problemen die ik ondervond met mijn Friese merrie, zoals gevoeligheid voor mok en mijt met als gevolg een einschuss, doffe vacht, snel koliek en het idee te hebben dat zij niet lekker in haar vel zat, ben ik opzoek gegaan naar hoe ik zo natuurlijk mogelijk mijn paard helpen.
Ik kwam uit bij Francis van “ Heel Paard “. Francis vertelde mij alles over de methode die zij gebruikt en we zijn dit traject samen aangegaan.

Nu een paar maanden later heb ik een heel ander paard. Ze is vrolijk en lijkt fijn in haar vel te zitten en ik zie zeker veel verschil met hoe het een aantal maanden geleden was.
Als er ineens iets medisch gebeurt, zoals acute koliek, helpt Francis ons hierbij en krijgen wij haar vaak met de homeopathie uit de koliek aanval. Ook kreeg ik adviezen rondom het voer beleid, wat gaande weg zeker heeft geholpen.
Ik ben zo blij dat ik dit traject ben gestart en op natuurlijke wijze mijn paard heb kunnen helpen met behulp van Francis.
Francis ik wil je bedanken voor al jou hulp, goede uitleg!

Uit de grond van m’n hart geschreven want ben echt elke dag blij😀

Mandy

Nu ruim een jaar geleden ben ik in contact gekomen met Francis. We hebben 1,5 jaar geleden een hondje van 6 maanden oud geadopteerd uit Portugal. Niet ons eerste hondje maar Pippa was zo overal bang en angstig voor, dat hadden we nog niet eerder meegemaakt.

Stap voor stap heeft Francis Pippa behandeld. Pippa heeft drie maanden haar behoefte in de tuin gedaan, was angstig voor mensen en van alles. Steeds ging Francis in op de klachten van dat moment maar ze verloor niet de grote lijn van haar behandeling uit het oog: Pippa laten worden wie ze werkelijk is!

Pippa werd een aantal keer ziek, een tekeninfectie, is gesteriliseerd, angst voor vuurwerk enz enz. het was geen gemakkelijk jaar waarin we steeds weer moesten schakelen. Maar ondanks de terugvallen ging het steeds beter! 

En nu zijn we aanbeland op het punt, ze is nu twee jaar oud,  dat we zonder medicatie kunnen gaan zien hoe Pippa zich verder ontwikkeld!
Pippa doet onder andere aan detectie en “Spel en appel” en kan genieten.Zo fijn om haar zo te zien.
Laatste weken vangt Pippa buiten muizen…Ze is niet meer alleen aan het kijken waar de enge mensen lopen en waar de heftige geluiden vandaan komen. Ze is op weg om , zoals Francis zei: “Te worden wie ze werkelijk is”.
Francis gaf ook altijd tips over andere zaken die van invloed kunnen zijn zoals bijvoorbeeld voeding. Als het nodig is nemen we  weer contact op met Francis, dat zeker!

Francis is zeer toegankelijk en makkelijk bereikbaar. Via mail, whatsapp enz. Na een eerste huisbezoek hebben we de consulten telefonisch gedaan. We zijn erg blij dat we op deze manier onze angstige Pippa weer hond kunnen laten zijn! Dank je wel!

Astrid

Drie jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de homeopatische snuifjes van Francis. Ik had zelf en met onze dieren al veel goede ervaringen met homeopathie, maar vroeg me wel af hoe je homeopatische middelen kon ruiken. Omdat ik nieuwsgierig was naar de snuifjes, ging ik naar een informatieavond van Francis over homeopathie. Op deze avond kocht ik het kleine EHBO setje voor onderweg. Super handig.  Meteen die week kon ik het gebruiken en was verbaasd over de kracht. Dit werkte goed en snel.

Mijn interesse was gewekt en daarom heb ik ook de online EHBO cursus bij Francis gevolgd. Wat een schat aan informatie zit daar in. De bijbehorende uitgebreide EHBO set is een zeer waardevolle aanvulling in mijn stalapotheek gebleken.

Maar het meest waardevolle is Francis´ persoonlijke begeleiding in het behandeltraject van mijn paard, die regulier gediagnosticeerd werd met Astma en alternatief KPU bleek te hebben.

Doordat Francis naar het hele paard kijkt, heel veel kennis heeft en altijd snel reageert en schakelt bij veranderingen, is mijn 20 jarige merrie nu enorm verbeterd. Ze zit zowel fysiek als mentaal veel beter in haar vel. Mijn paard heeft echt super op maat middelen gekregen die haar enorm geholpen hebben. Van reguliere medicatie en het vernevelmasker voor haar astma heb ik amper meer gebruik hoeven maken.
Het behandeltraject is afgelopen, maar ik ga door met vervolgbehandelingen bij Francis. 

Marlene v.d. Poort

Ik ben met mijn paard Sunny bij Francis terechtgekomen omdat zij problemen had rondom de hengstigheid.
Sunny was dan wel te rijden maar ze ging tegen je been hangen en was tegendraads.
Francis heeft ons enorm geholpen met haar advies en de voorgeschreven middelen. Ook tussentijds heb ik meerdere keren contact gehad met Francis over een huidprobleem bij mijn paard en ook toen heeft Francis zeer uitgebreid advies gegeven. Alle problemen zijn naar volle tevredenheid opgelost en als er weer iets met Sunny is dan bel ik Francis!

Petra Sep

Francis, ontzettend bedankt voor je hulp!
Dankzij jouw middelen zijn de paarden dit jaar niet in paniek geraakt door het vuurwerk. Ze schrokken soms wel even, maar konden zich steeds goed herstellen en twee van de drie stonden op een gegeven moment zelfs gewoon lekker te eten. Na de paniek van vorig jaar had ik nooit verwacht dat dit mogelijk zou zijn. Wij zijn blij!! Thanks!

Aline

The very end of August my heart horse Kizz began acting very sick. The vet immediately upon seeing him knew he was in liver failure. He drew blood and sent it off to be tested. The results were back the next day and I shared with my friends the devastating news that the vets told me to prepare for the worst. According to his liver values he was in severe liver failure. Some levels were in the thousands that were supposed to be low double digits, there was no sign of infection in his blood results. There fore the cause could only be liver disease or he ate something very toxic. There is no treatment other than to hope he was no longer eating whatever caused it and hope his liver didn’t have too much damage that he’d heal enough for it to work for him to LIVE. The vet collage even said they didn’t have much hope. His face was black from burns on his nose from the photosensitivity he had before we knew what was happening. It was so heart breaking!
Luckily my sweet friend Francis told me not to give up hope! She sent me 2 bottles of liquids to put him on. She explained exactly how to give them and how often. 6 Weeks later my vet upon seeing my geldings face was very surprised on how well it was healing with no new lesions ! He drew his blood again and amazingly Kizz’s results were great! He had all normal levels except one which was cut in half from what it had been. So we knew it was slowly going down as well!!
I know if it wasn’t for Francis tincture and homeopathic vial my boy would not be as healed as he is !! We are back to doing what we love already!!! Thank you Francis! I can never repay you!! Thank you from all of us!

Nicole

Van de één op de andere dag was Megan ziek. Ze liep niet goed en keek wazig uit haar ogen. Na een bezoek van de dierenarts en een bloedtest kwam de diagnose: PPID.
Megan moest streng op dieet om haar voeten te ontlasten en de PPID niet de kans te geven meer schade aan te richten. Maandenlang hebben we gekwakkeld en Megan werd steeds zwakker. Ze was een schim van wie ze was. Op het absolute dieptepunt wilde ik er een eind aan maken, maar niet voordat we homeopathie hadden geprobeerd.

Nou, dat hielp. Binnen een paar weken knapte Megan zienderogen op en kon weer meer voedsel verdragen. Ze kwam op krachten en ging beter lopen.
Een paar maanden later werden we kampioen TREC T2. Wat een verschil!

Stella

Francis heeft mijn 20-jarige paard Omar behandeld, omdat hij niet lekker in z’n vel zat. Samen met ‘zijn’ merrie leidde hij onze kudde van 15 paarden op een geweldig goede manier. Nadat die merrie overleden was stond hij er min of meer alleen voor, plus dat hij natuurlijk verdriet had vanwege dat overlijden. Door de behandeling van Francis, staat hij nu weer volledig in zijn kracht, en kan hij zijn taak van het leiderschap weer helemaal op zich nemen, en doet dat op een prachtige manier, waardoor ik ongelofelijk trots op hem ben!

Monique

Mijn nu 7-jarige paardje is 3,5 jaar geleden heel ziek geworden. Hij heeft IR en heeft behoorlijk ernstige luchtwegproblemen, met aanvallen waarin hij zo benauwd was, dat je liever niet mee wilt maken. Ik heb hem sinds ruim een jaar onder behandeling bij Francis en hij gaat gelukkig erg goed vooruit. Vóór deze zomer dacht ik alleen maar steeds: als hij de zomer maar weer over komt. Maar door de behandelingen is dat inderdaad gelukt. Op dit moment weet ik nog niet wanneer ik hem weer zou kunnen/durven te gaan rijden, maar ik heb erg goede hoop dat dat moment weer gaat komen.

Monique

Vandaag was een heel bijzondere dag. R. was aan’t rijden met Julia en ik gaf les aan een klant met haar 3 jarige paard. Die is best groot met een hoge hals houding.
Ze reden samen op de volte, in tegengestelde richting en toen hij Julia tegen kwam was hij ‘onder de indruk’ van haar. Niet echt bang maar hij hield in en ging opzij, dit een paar keer achter elkaar.
En Julia… die deed echt niks, liep gewoon, oortjes naar voren, keek echt niet boos.
Ze is echt veel sterker geworden, echt vanuit haarzelf, haar kern.
Goed hè, was zo gaaf om te zien!

Jos