Behandeltraject Gezonder Paard

Herken je dit?

Na verschillende onderzoeken en behandeling is je paard nog steeds niet de oude en je weet niet meer goed wat je nu nog moet. Je begint te twijfelen of het nog wel goed komt.

Je wilt niet weer een zoveelste middeltje om de chronische klacht van je paard te onderdrukken, je wilt graag dat er iets aan de achterliggende oorzaak gedaan wordt.

De moed zakt je in de schoenen, je hebt zo’n beetje alle tips op de bekende fora en Facebookpagina’s al wel geprobeerd en al flink wat geld uitgegeven, maar de klacht van je paard komt toch steeds weer terug.

Je doet je best door middel van training je paard zelfverzekerder te krijgen maar hij blijft gevoelig en snel van slag. Je weet niet hoe je het leven aangenamer kunt maken voor hem.

Je oude paard heeft jaren hard gewerkt voor je en begint wat ouderdomsklachten te vertonen. Je gunt hem nog een paar mooie jaren op de wei maar dat moet wel comfortabel kunnen.

Hoe zou je het vinden

als je paard weer lekker in zijn vel komt te zitten zodat jullie weer samen de dingen kunnen doen waar jullie beiden blij van worden.

als die steeds weer terugkomende klacht gewoon echt weg blijft, niet even maar gewoon voor altijd.

als je niet langer elke maand veel geld kwijt bent aan poedertjes en druppels die uiteindelijk toch net niet doen wat je er van hoopte.

als je paard vrolijk en zelfverzekerd in de wereld komt te staan en niet voor elk kleinigheidje in de stress schiet.

als je oude paard pijnvrij en comfortabel nog een paar jaar heerlijk van zijn oude dag kan genieten.

Laat mij je daarbij helpen!

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van klachten.

Er zijn heel veel factoren die een rol spelen bij het ontstaan van klachten. Van voeding en huisvesting tot het verleden van je paard en zijn mentale welzijn. Veel van die factoren hebben ook invloed op elkaar. Zo kan een darmklacht in stand gehouden worden doordat je paard mentale belasting uit het verleden nog niet heeft kunnen verwerken. Dan heeft dus alleen focussen op darmgezondheid geen zin, je zult ook dat verleden mee moeten nemen in de behandeling.
Ik zeg altijd “als de klacht terug komt als je stopt met de behandeling/supplement/therapie dan heb je daarmee dus de oorzaak niet weg genomen”.
En dat is wat ik doe. Ik kijk verder en dieper naar wat er dan nog meer achter kan zitten. Alle factoren die bij hebben gedragen aan het ontstaan van de klachten neem ik mee in de behandeling en daarmee neem ik die werkelijke oorzaken weg.
Ik behandel dus niet alleen ‘die ene klacht’, ik behandel je hele paard.
En dat blijft niet alleen bij het voorschrijven van middelen, ik adviseer waar nodig ook over zaken als voeding en huisvesting van je paard en misschien ook over de omgang met je paard.

En ik hoor het je zeggen…

‘Maar ik kan de situatie niet zomaar veranderen, heeft het dan wel zin?’

of…

‘Ik weet niks van het verleden van mijn paard, heeft het dan wel zin?’

Wees gerust, je kunt áltijd íets doen en ‘iets is altijd beter dan niets’.

Als je niet alles weet van je paard kun je altijd behandelen op wat je wel weet en ziet en dat is vaak veel meer dan je denkt. Door mijn – ik durf te zeggen behoorlijk grote – kennis van paarden en ervaring, kan ik op basis van wat we wél weten ook vaak zeer onderbouwde aannames doen over een aantal dingen die we niet zeker weten. Daarnaast kan ik conclusies trekken uit wat het paard met de behandeling doet en hoe het op de middelen reageert. Dat zegt vaak veel over wat er nog speelt en wat nog behandeling nodig heeft.
Ik heb nog geen casus gehad waarbij ik niet kon behandelen door gebrek aan informatie.

Het zelfde geldt voor bepaalde omstandigheden die je niet aan kunt passen. Ik weet ook dat de ideale situatie niet altijd haalbaar is.
Maar ik kijk liever naar de mogelijkheden in jouw specifieke situatie, niet naar onmogelijkheden. Met een beetje creatief denken blijkt er in de praktijk vaak verrassend veel mogelijk om een situatie te verbeteren en kan een kleine verandering al een heel grote verbetering zijn.

Behandeltraject

Mijn ervaring is dat, wanneer je een probleem écht blijvend of in ieder geval voor langere tijd op wilt lossen, je echt wel een aantal maanden moet behandelen. Symptomen verdwijnen meestal wel eerder maar daarmee is de diepere oorzaak nog niet opgelost.  Een klacht die al maanden of zelfs jaren bestaat los je nou eenmaal niet in één of twee consult op.
Daarom bied ik een behandeltraject aan.
Meerdere maanden behandeling en begeleiding, helemaal toegespitst op de individuele situatie van jou en jouw paard. Alles-in-één voor een vast bedrag.
Dat maakt het voor jou overzichtelijk en het geeft mij de tijd om echt op de diepere oorzaken van het ziek zijn van jouw paard te werken.
Op deze manier wordt het behandeltraject geen quick fix maar een duurzame oplossing zodat iets ook echt blijvend ten goede kan veranderen en jouw paard écht van binnenuit gezonder wordt, zowel fysiek als mentaal.

Het behandeltraject duurt gemiddeld 8 tot 10 maanden en bestaat kort samengevat uit het volgende:

 • Uitgebreid eerste consult
 • 4 vervolgconsulten
 • minimaal 4 korte update-momenten, meer als dat nodig is
 • alle overige contactmomenten, zowel per e-mail als telefonisch, die jij nodig hebt.
 • eind evaluatie en vervolgadvies (bij het vierde vervolgconsult)
 • alle homeopathische geneesmiddelen* incl porto (voor buitenland kan een kleine toeslag gelden afhankelijk van de locatie)
 • extra EHBO-middelen als zich tijdens het behandeltraject een acute situatie voordoet
 • hulp en begeleiding bij al jouw vragen rondom de gezondheid en het welzijn van je paard, dus ook over huisvesting, voeding, omgang en training. Ik ben jouw vraagbaak en sparringpartner bij alles rondom het welzijn van jouw paard.

*soms schrijf ik naast homeopathische middelen ook aanvullende middelen voor, deze kosten zijn niet inbegrepen maar dit gaat altijd in overleg.

Aan het eind van het behandeltraject heb jij…

 • …een gezonder paard.
 • …een paard wat duidelijk beter in zijn vel zit en meer ‘weerstand’ heeft, zowel fysiek maar zeker ook mentaal.
 • …weer plezier van en met je paard en heb je een groot deel van jouw zorgen om je paard aan de kant kunnen zetten.

Maar door mij jou te laten helpen, heb je niet alleen een gezonder paard, je wordt er zélf ook wijzer van. Aan het eind van het traject weet jij namelijk ook… 

 • …welke factoren bij jouw paard klachten kunnen veroorzaken en weet je hoe je daar adequaat op kunt reageren.
 • …wat in het algemeen gezondheidsproblemen kan veroorzaken en door die extra kennis kun jij veel meer doen aan de preventie van klachten.
 • …hoe je eventuele nieuwe klachten kunt oplossen en hoe je het erger worden van die klachten kunt voorkomen.

Kortom, je hebt meer handvatten dan ooit om zélf jouw paard gezond, fit en happy te houden.

Jouw investering.

Jouw investering in een Gezonder Paard bestaat niet alleen uit geld.
We doen het samen, dus ik vraag ook iets van jou.
Jíj bent namelijk degene die de middelen consequent moet toedienen dus dat ‘kost’ jou ook (een klein beetje) tijd en energie.
Ook werkt de behandeling het best als ik – waar nodig – zo snel mogelijk op veranderingen in kan spelen.
Het vraagt van jou dus ook aandacht. Aandacht voor je paard, zijn gedrag, de symptomen en de veranderingen daarin.
Het vergt zelfs soms de bereidheid tot veranderen. Er kunnen namelijk omstandigheden zijn die de klacht veroorzaken of in stand houden. Dan kan het zijn dat ik jou adviseer daar verandering in aan te brengen.
Niet altijd makkelijk maar soms wel noodzakelijk voor de gezondheid van je paard.

Je financiële investering in een behandeltraject Gezonder Paard is € 995,-  
Als je dat prettiger vindt mag je in termijnen betalen, 3 x € 336, of 5 x € 205,-
Dit bedrag is incl. BTW en ex. reiskosten.

Veel gestelde vragen:

Ik woon verder weg / in het buitenland, kun je me toch helpen?
Hoewel ik zelf het liefst – zoals ik dat zelf zeg – het paard graag even ‘in de ogen kijk’, omdat ik intuïtief goed aanvoel wat er speelt bij jouw paard, kan de behandeling ook prima op afstand. We doen het eerste consult dan ook gewoon telefonisch of via Zoom (vervolgconsulten zijn altijd telefonisch) en ik vraag je wellicht om foto- en videomateriaal, zodat ik wel een juist beeld heb bij jouw paard, zijn leefomgeving en eventuele klachten. Ik behandel paarden letterlijk over de hele wereld en haal bij die paarden dezelfde goede resultaten als bij degenen waar ik op locatie ben geweest.

Mijn paard staat in pension dus ik heb veel dingen niet in de hand. Heeft behandelen dan wel zin?
Jazeker heeft dat zin! Natuurlijk gaat een behandeling het vlotst en zijn klachten het snelst verdwenen als je de situatie qua voeding en huisvesting zo optimaal mogelijk kunt maken. Maar het is nu eenmaal realiteit dat we niet allemaal onze paarden aan huis kunnen hebben en het 100% kunnen doen zoals voor ons en ons paard ideaal is. Perfect is het zelden.
Dat betekent niet dat behandelen geen zin heeft.
Het kan wel betekenen dat een behandeling soms wat moeizamer gaat of wat langer duurt. Maar dan heeft behandelen nog altijd zin. Júist zelfs want die factoren die je niet in de hand hebt zullen zonder behandeling het pannetje van je paard alleen maar verder vullen en door te behandelen zorgen we er juist voor dat je paard met dat wat niet optimaal is kan dealen zonder er ziek van te worden.

Is mijn paard na het traject ook helemaal beter?
Hoe snel een dier op een behandeling reageert en klachtenvrij kan worden, hangt van veel factoren af, daardoor is daar vooraf geen antwoord op te geven. Vaak kan ik na een paar weken behandelen wel beter een prognose geven.
Bedenk dat een chronische of terugkerende klacht waar je paard al heel lang – soms al jaren – last van heeft, niet in een paar weken opgelost is. De symptomen zullen in veel gevallen al wel vlot verbeteren of zelfs verdwijnen maar daarmee is de onderliggende oorzaak nog niet weg.

Maar hoe zit dat met een wond of blessure, dat is geen chronische klacht en duurt toch niet zo lang? Kun je me daar wel mee helpen of werkt homeopathie alleen voor chronische klachten?
Acute klachten kunnen zéker goed behandeld worden met behulp van homeopathie en dan kan het ook echt heel snel werken. Door acute klachten met homeopathie te behandelen kun je zelfs het ontstaan van chronische problemen voorkomen. Het behandelen van acute klachten duurt in de meeste gevallen inderdaad minder lang, hiervoor heb ik een aangepast traject.
Neem bij een acute klacht dus gerust contact op, tijdens het gratis intakegesprek kan ik beoordelen wat voor jouw paard het beste traject is.

Wat als mijn paard na het traject nog niet beter is?
Aan het eind van het traject evalueren we samen hoe ver we gekomen zijn en wat er nog nodig is. Het is het moment dat jij kunt besluiten om te stoppen of door te gaan en uiteraard adviseer ik je daar over. In de praktijk blijkt dat ik mensen tegen die tijd niet meer hoef uit te leggen waarom het soms verstandig is om door te gaan, meestal geven mensen dat zelf al aan. Besluit je door te gaan met behandelen dan werken we vanaf dat moment met losse consulten. Je krijgt dan per consult een factuur, daar zit gewoon weer alles bij in, net als bij het traject en je kunt dan ook per consult besluiten wanneer je wilt stoppen.

Hoe zit dat met chronische klachten als artrose, dat kan toch niet meer over gaan?
Natuurlijk kan ook ik geen wonderen verrichten. Er zijn klachten die niet meer ‘omkeerbaar’ zijn.
Maar zelfs in die gevallen is er bijna altijd verbetering mogelijk waardoor de kwaliteit van leven vergroot wordt. Het heeft dus altijd zin om te behandelen, zelfs al is dat alleen nog palliatief.
(En als ook dat niet meer gaat zul je dat ook van mij horen).
Soms kan een behandeltraject nodig zijn om eerst de meest optimale situatie te bereiken, maar soms kan je paard direct in een aangepast palliatief traject. Mocht dat bij jouw paard aan de orde zijn dan leg ik ook die werkwijze uit in het adviesgesprek.

Helpt homeopathie bij alle soorten klachten?
Zoals hier boven uitgelegd kun je altijd iets toen, ook als klachten niet volledig te genezen zijn. Maar er zijn situaties waarbij je (ook) andere hulp nodig hebt.  Een botbreuk kan homeopathisch niet recht gezet worden, daar heb je echt een dierenarts voor nodig. Maar ik kan wel middelen geven om de genezing te bevorderen en zo het herstel en revalidatieperiode te versnellen. Soms is een operatie echt noodzakelijk maar kun je wel die operatie homeopathisch begeleiden om zo de kans op complicaties te verkleinen en genezing zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.
Maar ook andere behandelingen kunnen soms nodig of wenselijk zijn, zoals die van een osteopaat of een goede hoefspecialist. Daarom zal ik bij sommige klachten adviseren om naast mijn behandeling ook de hulp van een andere behandelaar in te roepen. Ken je die zelf niet dan heb ik een team van topbehandelaars om mij heen die kunnen bijdragen aan het herstel van jouw paard.

Mag ik tijdens de behandeling nog wel naar de dierenarts of mijn paard zijn reguliere medicijnen geven?
Jazeker! Het is een groot misverstand dat dat niet zou mogen. Sterker nog, ik raad je altijd aan eerst naar je dierenarts te gaan als er een serieuze acute situatie is of een klacht die nader onderzoek vraagt.
Ook is het af te raden om zomaar te stoppen met medicatie die je paard nodig heeft, dat zal ik dus ook nooit van je vragen.
Wat je wel zult gaan merken is dat je paard in de loop van de behandeling veel minder van die medicatie nodig heeft en niet zelden volledig kan stoppen. Maar dat doen we geleidelijk en alleen als dat ook veilig kan. Reguliere medicatie en homeopathie kunnen prima naast elkaar dus je hoeft zeker niet te ‘kiezen’ als je dat niet wilt.

Ik vind het traject wel erg lang en ik wil eerst weten of het wel werkt, kan ik ook eerst maar een deel betalen zodat ik tussentijds kan stoppen?
Nee, dat kan niet. Nou ja, je kunt natuurlijk stoppen, maar de betaalverplichting blijft dan wel staan. Het traject is een geheel en zorgvuldig op deze manier samengesteld met een rede.
Als leek kun je niet bepalen of iets wel of niet ‘werkt’, zeker niet na 1 of 2 consulten. Sommige paarden gaan gelijk bij het begin van de behandeling al heel duidelijk vooruit, bij andere paarden is de verandering subtieler maar gebeurt er ‘van binnen’ genoeg waardoor ze pas later ineens met sprongen vooruit gaan. Het opstarten kan wat puzzelen vergen of het gaat wat met ups en downs, er zijn allelei redenen waardoor het niet altijd vanaf het begin een vloeiende stijgende lijn is.
Het traject vraagt dus van jou ook een commitment. Ik geef mezelf voor 100% aan jouw paard en de behandeling, maar jij moet de middelen geven en mij van informatie voorzien dus ik wil dat jij ook voor 100% voor de behandeling kiest. Door er samen voor te kiezen deze periode helemaal all in te gaan, kan ik mijn werk optimaal doen en jou het beste resultaat bieden binnen die periode. 

Wat vonden anderen er van…

~ Priscilla ~
“Ik vind het echt super fijn hoe je mijn paard behandelt,
maar ook hoe je met me mee denkt.

~ Susan ~
Toen mijn paard met een zware peesblessure kwam te staan, en door de reguliere dierenarts werd afgeschreven, heb ik contact opgenomen met Francis. Bij de intake had ze al gelijk een middel bij zich waardoor ik daar gelijk mee kon beginnen. De rest werd opgestuurd.
Ik heb Francis daarna nog meerdere keren gebeld en altijd nam ze daar de tijd voor. Als ik een extra middel nodig heb wordt dat netjes opgestuurd. Ook kijkt ze naar ondersteunende producten die ze niet zelf levert, echt een topservice.


~ Suzanne ~
Francis heeft mijn paarden meerdere malen ondersteund met Homeopathie. Dit heeft zeker bijgedragen aan hun kwaliteit van leven. Daarnaast functioneert ze ook als mijn sparringspartner op het gebied van voeding en huisvesting. Aanrader!

~ Renske ~
Francis heeft mij super goed geholpen, zowel raad als daad bij de behandeling van ernstige wonden (door acute vergiftiging van de lever) aan de benen en op de witte vlekken op het lichaam. Ook bij andere vragen/ problemen kan ik haar altijd om advies vragen. Homeopathisch ontwormen, psychische problemen etc. Ik beveel Francis van ❤️ aan.

~Sonja ~
Francis heeft mijn dieren (paarden, poezen) al meerdere keren geholpen met haar kennis en kunde in de homeopathie. Ze staat altijd voor je klaar, en rust niet voor een dier echt geholpen is. Aanrader!

~ Petra ~
Ik ben met mijn paard bij Francis terechtgekomen omdat zij problemen had rondom de hengstigheid. Francis heeft ons enorm geholpen met haar advies en de voorgeschreven middelen. Ook tussentijds heb ik meerdere keren contact gehad met Francis over een huidprobleem bij mijn paard en ook toen heeft Francis zeer uitgebreid advies gegeven. Ook als ik tussentijds een vraag heb dan krijg ik altijd uitgebreid antwoord, Francis is gewoon een prettig persoon met veel kennis.
Als er weer iets met mijn paard is dan bel ik Francis!