Ik heb een Missie…

Eerlijk is eerlijk… ik vond het vaak zo ‘zwaar’ klinken als mensen het over hun missie hadden, maar toch was ik daar ook altijd een beetje jaloers op. Wat gaaf als je zó goed weet wat je wilt bereiken met wat je doet, dat je dat je missie kunt noemen. Totdat ik goed over mijn eigen bedrijf en wat ik wil ging nadenken. Ja… Ik heb ook een Missie! Echt wel!

Wat ik wil is een beter leven voor zo veel mogelijk paarden.
Welzijn van álle paarden verhogen en er aan bijdragen dat paarden écht gezien gaan worden. Om wat ze zijn en wie ze zijn, niet om wat ze voor mensen zijn of kunnen betekenen. Zelfs wanneer mensen het er over hebben dat paarden met een ‘doel’ of ‘les’ op je pad komen, gaat het er over wat dat paard voor de mens kan betekenen en zelden over wat jij als mens voor dat paard mag betekenen. Ik zou dat graag anders zien.

Voor in mijn afstudeerscriptie mocht ik met toestemming van de schrijfster het bijgevoegde gedicht plaatsen. Het paard op de achtergrond is Raya, die voor ze bij mij kwam een beladen leven heeft gehad waarbij er vaak en ver over haar grenzen gegaan is. Grenzen van wat zij wilde en wat zij aan kon. Ze kwam dan ook compleet gesloten en in zichzelf gekeerd bij mij.
Toen ik haar begin vorig jaar moest laten gaan kreeg ik via mijn vriendin Renske van haar de boodschap ‘Dankjewel, jij hebt mij gezien…’
Dat is waar het voor mij over gaat… en dat gaat dus veel verder dan geschikt ruwvoer en groepshuisvesting…

Dat ik homeopathie daarbij als ‘tool’ gebruik is voor mij een logische zet. Welzijn en gezondheid gaan hand in hand, het een kan niet optimaal zijn zonder het ander.
Het mooie van homeopathie is dat het zelfs bij de meest ‘regulier georiënteerde persoon’ een andere manier van kijken naar welzijn triggert. Het is bijna onmogelijk om homeopathie als behandelwijze te kiezen zonder vroeger of later ook na te gaan denken over welzijnszaken als voeding, huisvesting en sociaal leven van dieren.
Maar dus ook over dat emotionele leven. Het is vaak een wezenlijk onderdeel van de behandeling; ook veel fysieke klachten van paarden zijn uiteindelijk te herleiden naar een mentaal/emotioneel stuk of het speelt een rol bij het herstel.
Maar ook wanneer dat niet direct zo is komt er toch vaak een andere kijk op gang. Ik zie dit keer op keer gebeuren en dat maakt het zo mooi om dieren met behulp van homeopathie te mogen helpen. Want zo wordt het meer dan alleen maar die symptomen weg nemen en help ik niet alleen de gezondheid van het dier te vergroten maar ook zijn algehele welzijn.

Daarom probeer ik via mijn bedrijf mensen om mij heen te verzamelen die dit ook zo zien of er in ieder geval voor open staan. Mensen die gezondheid en welzijn van paarden hoog in het vaandel hebben staan maar die ook verder willen en durven kijken dan de gebaande paden, traditionele manieren en reguliere behandelingen. Dat soort mensen heb ik graag om mij heen, dat zijn mijn ‘ideale klanten’, dat is mijn ‘tribe’ zoals dat tegenwoordig heel hip heet.

En ik wil je vragen of je mij wilt helpen die tribe te laten groeien. Door de blogs die ik schrijf en de artikelen die ik op social media deel ook weer te delen met de mensen om jou heen van wie je denkt dat ze het ook interessant vinden.
Ken je iemand die ook graag zelf aan de gezondheid van zijn paard werkt met behulp van natuurlijke middelen? Stuur ze dan de link naar mijn e-book of cursus. Ken je iemand die op zoek is naar een manier om de gezondheid van z’n paard te vergroten? Wijs ze op de mogelijkheid van een gratis adviesgesprek.
Zo help je niet alleen mij maar uiteindelijk ook alle paarden.

Namens alle paarden alvast bedankt.