Behandeltraject Gezonder Paard

Herken je dit?

Na verschillende onderzoeken en behandeling is je paard nog steeds niet de oude en je weet niet meer goed wat je nu nog moet. Je begint te twijfelen of het nog wel goed komt.

Je wilt niet weer een zoveelste middeltje om de chronische klacht van je paard te onderdrukken, je wilt graag dat er iets aan de achterliggende oorzaak gedaan wordt.

De moed zakt je in de schoenen, je hebt zo’n beetje alle tips op de bekende fora en Facebookpagina’s al wel geprobeerd en al flink wat geld uitgegeven, maar de klacht van je paard komt toch steeds weer terug.

Je doet je best door middel van training je paard zelfverzekerder te krijgen maar hij blijft gevoelig en snel van slag. Je weet niet hoe je het leven aangenamer kunt maken voor hem.

Je oude paard heeft jaren hard gewerkt voor je en begint wat ouderdomsklachten te vertonen. Je gunt hem nog een paar mooie jaren op de wei maar dat moet wel comfortabel kunnen.

Hoe zou je het vinden

als je paard weer lekker in zijn vel komt te zitten zodat jullie weer samen de dingen kunnen doen waar jullie beiden blij van worden.

als die steeds weer terugkomende klacht gewoon echt weg blijft, niet even maar gewoon voor altijd.

als je niet langer elke maand veel geld kwijt bent aan poedertjes en druppels die uiteindelijk toch net niet doen wat je er van hoopte.

als je paard vrolijk en zelfverzekerd in de wereld komt te staan en niet voor elk kleinigheidje in de stress schiet.

als je oude paard pijnvrij en comfortabel nog een paar jaar heerlijk van zijn oude dag kan genieten.

Laat mij je daarbij helpen!

Gezondheid is veel meer dan de afwezigheid van fysieke klachten.
Het gaat om ‘algeheel welzijn’ en daar werk ik graag samen met jou aan.

Er zijn heel veel factoren die een rol spelen bij het ontstaan van klachten. Om tot het beste resultaat te komen neem ik zo veel mogelijk van die factoren mee in de behandeling. Ik behandel dus niet alleen ‘die ene klacht’, ik behandel je hele paard.
En dat blijft niet alleen bij het voorschrijven van middelen, ik adviseer waar nodig ook over zaken als voeding en huisvesting van je paard en misschien ook over de omgang met je paard.

‘Maar ik kan de situatie niet zomaar veranderen, heeft het dan wel zin?’

Wees gerust, ik weet ook dat de ideale situatie niet altijd haalbaar is. Zeker wanneer je in pension staat met je paard heb je niet op alle factoren invloed. Maar in het kader van “iets is altijd beter dan niets”, kijk ik vooral graag met jou naar de mogelijkheden in jouw specifieke situatie, niet naar onmogelijkheden.
Zolang jij bereid bent om te doen wat wél kan, blijkt er in de praktijk vaak verrassend veel mogelijk om een situatie te verbeteren, waardoor behandelen altijd zinvol is.

Behandeltraject

Mijn ervaring is dat, wanneer je een probleem écht blijvend of in ieder geval voor langere tijd op wilt lossen, je echt wel een aantal maanden moet behandelen. Symptomen verdwijnen meestal wel eerder maar daarmee is de diepere oorzaak nog niet opgelost.  Een klacht die al maanden of zelfs jaren bestaat los je nou eenmaal niet in één consult op.
Daarom bied ik een behandeltraject aan. Meerdere maanden behandeling en begeleiding, helemaal toegespitst op de individuele situatie van jou en jouw paard. Alles-in-één voor een vast bedrag.
Dat maakt het voor jou overzichtelijk en het geeft mij de tijd om echt op de diepere oorzaken van het ziek zijn van jouw paard te werken.
Op deze manier wordt het behandeltraject geen quick fix maar een duurzame oplossing zodat iets ook echt blijvend ten goede kan veranderen.

Het behandeltraject duurt gemiddeld 6 maanden en bestaat kort samengevat uit het volgende:

 • Uitgebreid eerste consult
 • 3 vervolgconsulten
 • minimaal 3 korte update-momenten, meer als dat nodig is
 • alle overige contactmomenten die jij nodig hebt
 • eind evaluatie en vervolgadvies (bij het derde vervolgconsult)
 • alle homeopathische geneesmiddelen* incl porto (ook naar het buitenland)
 • EHBO-middelen als zich tijdens het behandeltraject een acute situatie voordoet
 • hulp en begeleiding bij al jouw vragen rondom de gezondheid en het welzijn van je paard. Ik ben jouw vraagbaak en sparringpartner bij alles rondom het welzijn van jouw paard

*soms schrijf ik naast homeopathische middelen ook aanvullende middelen voor, deze kosten zijn niet inbegrepen maar dit gaat altijd in overleg.

  Aan het eind van het behandeltraject heb jij…

 • …een gezonder paard.
 • …een paard wat duidelijk beter in zijn vel zit, zowel fysiek maar zeker ook mentaal.
 • …weer plezier van en met je paard en een groot deel van jouw zorgen aan de kant kunnen zetten.

Maar door mij jou te laten helpen, heb je niet alleen een gezonder paard, je wordt er zélf ook wijzer van. Aan het eind van het traject weet jij namelijk ook… 

 • …welke factoren bij jouw paard klachten kunnen veroorzaken en weet je hoe je daar adequaat op kunt reageren.
 • …wat in het algemeen gezondheidsproblemen kan veroorzaken en door die extra kennis kun jij veel meer doen aan de preventie van klachten.
 • …hoe je eventuele nieuwe klachten kunt oplossen en hoe je het erger worden van die klachten kunt voorkomen.

Kortom, je hebt meer handvatten dan ooit om zélf jouw paard gezond, fit en happy te houden.

Jouw investering.

Jouw investering in een Gezonder Paard bestaat niet alleen uit geld. We doen het samen, dus ik vraag ook iets van jou.
Jíj bent namelijk degene die de middelen consequent moet toedienen dus dat ‘kost’ jou ook (een klein beetje) tijd en energie.
Ook werkt de behandeling het best als ik – waar nodig – zo snel mogelijk op veranderingen in kan spelen.
Het vraagt van jou dus ook aandacht. Aandacht voor je paard, zijn gedrag, de symptomen en de veranderingen daarin.
Het vergt zelfs soms de bereidheid tot veranderen. Er kunnen namelijk omstandigheden zijn die de klacht veroorzaken of in stand houden. Dan kan het zijn dat ik jou adviseer daar verandering in aan te brengen.
Niet altijd makkelijk maar soms wel noodzakelijk voor de gezondheid van je paard.

Je financiële investering in een behandeltraject Gezonder Paard is € 447,-  
Als je dat prettiger vindt mag je in 3 maandelijkse termijnen van € 155,- betalen.

Veel gestelde vragen:

Is mijn paard na het traject van een half jaar ook helemaal beter?
Hoe snel een dier op een behandeling reageert en klachtenvrij kan worden, hangt van veel factoren af, daardoor is daar vooraf geen antwoord op te geven. Vaak kan ik na een paar weken behandelen wel beter een prognose geven.
Bedenk dat een chronische of terugkerende klacht waar je paard al heel lang – soms al jaren – last van heeft, niet in een paar weken opgelost is. De symptomen zullen in veel gevallen al wel vlot verbeteren of zelfs verdwijnen maar daarmee is de onderliggende oorzaak nog niet weg.

Maar hoe zit dat met een wond of blessure, dat is geen chronische klacht en duurt toch geen half jaar? Kun je me daar wel mee helpen of werkt homeopathie alleen voor chronische klachten?
Acute klachten kunnen zéker goed behandeld worden met behulp van homeopathie en dan kan het ook echt heel snel werken. Door acute klachten met homeopathie te behandelen kun je zelfs het ontstaan van chronische problemen voorkomen. Het behandelen van acute klachten duurt in de meeste gevallen inderdaad minder lang, hiervoor heb ik een apart traject.
Neem bij een acute klacht dus gerust contact op, tijdens het gratis intakegesprek kan ik beoordelen wat voor jouw paard het beste traject is.

Wat als mijn paard na dat half jaar nog niet beter is?
Dan volgt er een vervolgtraject waarbij we door gaan met behandelen. Hiervoor krijg je tegen die tijd een aanbod wat past bij de klacht van jouw paard en de prognose die we dan hebben. Hiervoor is het evaluatie gesprek, daarin kijken we hoe ver we gekomen zijn en wat er nog nodig is.

Hoe zit dat met chronische klachten als artrose, dat kan toch niet meer over gaan?
Natuurlijk kan ook ik geen wonderen verrichten. Er zijn klachten die niet meer ‘omkeerbaar’ zijn.
Maar zelfs in die gevallen is er bijna altijd verbetering mogelijk waardoor de kwaliteit van leven vergroot wordt. Het heeft dus altijd zin om te behandelen, zelfs al is dat alleen nog palliatief.
(En als ook dat niet meer gaat zul je dat ook van mij horen).

Helpt homeopathie bij alle soorten klachten?
Zoals hier boven uitgelegd kun je altijd iets toen, ook als klachten niet volledig te genezen zijn. Maar er zijn situaties waarbij je (ook) andere hulp nodig hebt.  Een botbreuk kan homeopathisch niet recht gezet worden, daar heb je echt een dierenarts voor nodig. Maar ik kan wel middelen geven om de genezing te bevorderen en zo het herstel en revalidatieperiode te versnellen. Soms is een operatie echt noodzakelijk maar kun je wel die operatie homeopathisch begeleiden om zo de kans op complicaties te verkleinen en genezing zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.
Maar ook andere behandelingen kunnen soms nodig of wenselijk zijn, zoals die van een osteopaat of een goede hoefspecialist. Daarom zal ik bij sommige klachten adviseren om naast mijn behandeling ook de hulp van een andere behandelaar in te roepen. Ken je die zelf niet dan heb ik een team van topbehandelaars om mij heen die kunnen bijdragen aan het herstel van jouw paard.

Mag ik tijdens de behandeling nog wel naar de dierenarts of mijn paard zijn reguliere medicijnen geven?
Jazeker! Het is een groot misverstand dat dat niet zo mogen. Sterker nog, ik raad je altijd aan eerst naar je dierenarts te gaan als er een serieuze acute situatie is. Ook is het af te raden om zomaar te stoppen met medicatie die je paard nodig heeft, dat zal ik dus ook nooit van je vragen.
Wat je wel zult gaan merken is dat je paard in de loop van de behandeling veel minder van die medicatie nodig heeft en niet zelden volledig kan stoppen. Maar dat doen we geleidelijk en alleen als dat ook veilig kan. Reguliere medicatie en homeopathie kan prima naast elkaar dus je hoeft zeker niet te ‘kiezen’ als je dat niet wilt.

Wat vonden anderen er van…

~ Priscilla ~
“Ik vind het echt super fijn hoe je mijn paard behandelt,
maar ook hoe je met me mee denkt.

~ Susan ~
Toen mijn paard met een zware peesblessure kwam te staan, en door de reguliere dierenarts werd afgeschreven, heb ik contact opgenomen met Francis. Bij de intake had ze al gelijk een middel bij zich waardoor ik daar gelijk mee kon beginnen. De rest werd opgestuurd.
Ik heb Francis daarna nog meerdere keren gebeld en altijd nam ze daar de tijd voor. Als ik een extra middel nodig heb wordt dat netjes opgestuurd. Ook kijkt ze naar ondersteunende producten die ze niet zelf levert, echt een topservice.


~ Suzanne ~
Francis heeft mijn paarden meerdere malen ondersteund met Homeopathie. Dit heeft zeker bijgedragen aan hun kwaliteit van leven. Daarnaast functioneert ze ook als mijn sparringspartner op het gebied van voeding en huisvesting. Aanrader!

~ Renske ~
Francis heeft mij super goed geholpen, zowel raad als daad bij de behandeling van ernstige wonden (door acute vergiftiging van de lever) aan de benen en op de witte vlekken op het lichaam. Ook bij andere vragen/ problemen kan ik haar altijd om advies vragen. Homeopathisch ontwormen, psychische problemen etc. Ik beveel Francis van ❤️ aan.

~Sonja ~
Francis heeft mijn dieren (paarden, poezen) al meerdere keren geholpen met haar kennis en kunde in de homeopathie. Ze staat altijd voor je klaar, en rust niet voor een dier echt geholpen is. Aanrader!

~ Petra ~
Ik ben met mijn paard bij Francis terechtgekomen omdat zij problemen had rondom de hengstigheid. Francis heeft ons enorm geholpen met haar advies en de voorgeschreven middelen. Ook tussentijds heb ik meerdere keren contact gehad met Francis over een huidprobleem bij mijn paard en ook toen heeft Francis zeer uitgebreid advies gegeven. Ook als ik tussentijds een vraag heb dan krijg ik altijd uitgebreid antwoord, Francis is gewoon een prettig persoon met veel kennis.
Als er weer iets met mijn paard is dan bel ik Francis!