Voor wie en wanneer

Niet alleen huisdieren – inclusief knaagdieren en vogels – maar ook (klein)vee en exotische (huis)dieren kunnen met klassieke homeopathie behandeld worden.
Klassieke homeopathie is daarbij niet alleen inzetbaar voor chronische klachten maar kan ook zeker goed ingezet worden bij acute klachten. Men gaat er vaak van uit dat homeopathie ‘traag’ werkt maar bij de juiste behandeling kan het bij acute klachten heel snel werken en verlichting geven.

Omdat klassieke homeopathie het zelfherstellend vermogen stimuleert kan het eigenlijk bij elk genezingsproces ingezet worden. Niet alleen wanneer er een duidelijke diagnose is maar ook wanneer deze er niet is, de klassiek homeopaat behandelt op basis van de symptomen die we zien, voelen en merken. Zelfs wanneer een een dier alleen vage klachten heeft of ‘niet fit’ is maar uit onderzoeken niet duidelijk wordt wat er aan scheelt, kan homeopathie een uitkomst bieden. Daarnaast kan klassieke homeopathie heel goed ondersteunend werken bij een reguliere behandeling of herstel na bijvoorbeeld een operatie bevorderen.

Niet alleen fysieke klachten zijn te behandelen, klassieke homeopathie kan bij uitstek hulp bieden bij mentale klachten en de gedragsproblemen die daar vaak uit voort komen. Bij gedragsproblemen kan de behandeling eventueel aangevuld worden met gedragstherapie.

De lijst met klachten waarbij homeopathie kan helpen is daardoor eindeloos. Maar om toch een idee te geven noem ik een aantal voorbeelden:
* Huidklachten zoals jeuk, zomereczeem bij paarden, atopie bij honden en katten.
* Problemen met het bewegingsapparaat zoals peesblessures, problemen met gewrichten en gewrichtsbanden, verstuikingen, hoefbevangenheid
* Hormonale klachten zoals schijnzwangerschap, baarmoederproblemen, hormonale onbalans, vruchtbaarheidsproblemen
* Chronische ziektes als artrose, suikerziekte, insulineresistentie, chronische nierklachten, longklachten
* Homeopathisch begeleiden van processen, zoals geboortebegeleiding, begeleiding van operaties, begeleiding van spenen en verhuizen naar een nieuwe eigenaar
* Mentale klachten zoals mentaal trauma na een ongeluk of mishandeling, verdriet, angst, vuurwerkangst, verlatingsangst