Even voorstellen

Vanaf jonge leeftijd ben ik opgegroeid met dieren. Honden waren deel van het gezin  en ook kennis van dieren in het wild is me van huis uit al meegegeven.  Als jong meisje begon ik met paardrijden en mijn hele leven ben ik niet zonder dieren geweest, variërend van honden tot vogels, knaagdieren en paarden.
Het was dan ook niet zo gek dat ik als twintiger besloot toch ‘iets met dieren’ te willen gaan doen en de opleiding voor hondentrimster ben gaan volgen.
Ruim 15 jaar heb ik een eigen hondentrimsalon gehad, zowel in het noorden als midden van het land.
In die jaren had ik ook eigen paarden, bezat ik meerdere hondenrassen en fokte samen met mijn toenmalige partner werkhonden.  Zowel voor mijzelf als voor mijn dieren maakte ik graag gebruik van homeopathische zelfhulpmedicatie.  Ik werd verkooppunt voor de zelfhulpmiddelen voor dieren van VSM en zo groeide langzaam de interesse in, maar ook de kennis van homeopathie.
Ik raakte hoe langer hoe meer geïnteresseerd. Vooral omdat ik de mooie resultaten zag die er mee behaald konden worden, zeker toen ik met behulp van advies van een humaan homeopaat ook af en toe enkelvoudige middelen ging toepassen.
Toen ik door omstandigheden mijn trimsalon moest sluiten en niet meer opnieuw kon beginnen, opperde een vriendin ‘waarom word je geen homeopaat voor dieren’.
Tja…. Daar was ik even stil van want ik wist niet eens dat daar een aparte opleiding voor was.
Maar toen ik er achter kwam dat die wel degelijk bestond, was het alsof ik ‘thuis kwam’ nog voordat ik me ingeschreven had op de opleiding. Al tijdens de eerste paar lessen werden mijn ideeën over ziek zijn en beter worden bevestigd en wist ik het: dit was waar ik naar gezocht had; dit wilde ik kunnen.
Het duurde nog even voor ik daadwerkelijk met de opleiding kon beginnen en voor ik afstudeerde duurde nog weer wat langer, maar ik heb er geen moment meer aan getwijfeld.
In juli 2016 ben ik afgestudeerd aan de VHCN in Lochem maar ik behandel al bijna 4 jaar dieren onder supervisie. Hierdoor heb ik al ruim ervaring in de behandeling van paarden, honden en katten, maar ook andere dieren als reptielen, papegaaien, geiten en varkens.

Omdat zaken als de manier van houden en voeding erg belangrijke factoren zijn bij gezondheid en ziekte, zijn dit aspecten die tijdens het consult en de behandeling ruim aandacht krijgen. Door jarenlange ervaring met diverse diersoorten, maar ook door mezelf continu bij te scholen en te informeren over diverse onderwerpen, ben ik in staat ook op deze vlakken te adviseren.