Consult

Wanneer u een afspraak maakt voor een consult, kom ik bij u thuis (of op stal waar uw paard staat) voor het consult. Hierdoor ontstaat geen reisstress bij uw huisdier en kan ik uw dier in zijn eigen vertrouwde omgeving beoordelen. Daarnaast kan het zien van de leefomgeving aanwijzingen geven die nodig zijn bij het bepalen van de behandeling.
Het eerste consult duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur waarin ik u veel vragen stel over het dier. Niet alleen over de symptomen en de klacht, maar ook over het karakter van het dier, zijn kenmerken, voorkeuren en eigenaardigheden. Ook zijn levensloop en ziektegeschiedenis komen aan bod. Om het voor u als eigenaar wat makkelijker te maken – het is begrijpelijk dat u bij een dier wat u al langer heeft niet alles meer uit het hoofd weet – krijgt u bij het maken van de afspraak per mail een formulier toegestuurd waar u op uw gemak alvast het een aantal zaken kunt noteren, zoals  de biografie van het dier, de ziektegeschiedenis, medicijngebruik, erfelijke informatie e.d Dit formulier  als leidraad dienen voor het consult.
Uiteraard komt het regelmatig voor dat u niet alles weet, omdat het dier pas op latere leeftijd bij u is gekomen. Dat geeft niet. We verzamelen zo veel mogelijk informatie en ondanks dat niet alles bekend is, kunnen we altijd iets doen en behandelen op basis van de informatie die wel bekend is.

Na het consult werk ik thuis alle informatie uit om tot een behandelplan te komen. De middel worden dan per post verstuurd en per e-mail krijgt u de bijbehorende geneesmiddelbrief waarin staat hoe vaak en wanneer u de middelen moet toedienen en wanneer een vervolgafspraak nodig is.
Betaling van consult en middelen vindt achteraf per factuur plaats, welke u per e-mail toegestuurd krijgt . Het eerste consult kan eventueel ook contant afgerekend worden.